Novosti

JOŠ 3 DANA I - CILJ JE DOSTIŽAN


Dan otvorenih integracija, godišnja konferencija tvrtke KING ICT, održava se 20. ožujka 2014. u hotelu Antunović u Zagrebu s početkom u 10 sati.

Još samo tri  dana dijele nas od konferencije koja svake godine okupi više od 300 sudionika iz  informatičke i drugih industrija, te državne i javne uprave u razmjeni informacija, sučeljavanju mišljenja i porukama koje ciljaju aktualan trenutak u poslovanju i razvoju.

Tako će biti i ove godine - pozivamo Vas da svakako popratite Dan otvorenih integracija 2014. 

ICT industrija  jedan je od četiri oslonca Nacionalne industrijske strategije.
Pod motom "CILJ JE DOSTIŽAN", konferenciju posvećujemo pitanju - kakva je uloga i doprinos ICT tehnologija u održivom gospodarskom rastu?

 • Ekonomist godine Damir Novotny analizira što se dogodilo u hrvatskoj industriji, kakvi su trendovi u Europi  i kakve su stvarne perspektive Nacionalne industrijske strategije
 • Gerard de Graaf , direktor u  DG CONNECT govori o Agendi 2020 i digitalnoj Europi
 • Boris Žitnik, direktor OMNIA Consulta analizira najveće izazove ICT industrije 

CILJ JE DOSTIŽAN, ALI KAKO? 

O tome ćemo govoriti na okruglom stolu i dotaknuti najvažnije teme trenutka u hrvatskom gospodarstvu, upravi i ICT industriji.

Sudionici okruglog stola:

Tomislav Radoš, savjetnik ministra  gospodarstva zadužen za izradu Nacionalne strategije industrijskog razvoja RH do 2020., za strategiju i planiranje, unapređenje industrijske politike i  poticanje investicija u gospodarstvu.  Doktorirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a tijekom karijere  radio je u bankarstvu specijalizirajući se za kreditne rizike, bio je predsjednik Uprave tvrtke  AutoZubak, te privatni poduzetnik.

Vedran Mornar, profesor na FER-u, predsjednik  Nacionalnoga vijeća za visoko obrazovanje, te sudionik značajnih promjena u sustavu obrazovanja kao član Povjerenstva za provedbu državne mature, te vladinoga Povjerenstva za provedbu Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira, redoviti član Akademije tehničkih znanosti Hrvatske.
 
Saša Cvetojević, poduzetnik u  zdravstvenom sektoru, mobilnim telekomunikacijama, te u distribuciji robe široke potrošnje. Aktivan je član CRANE-a, hrvatske mreže poslovnih anđela te osnivač ZIP-a, prvog startup inkubatora i coworking prostora u Zagrebu. Član je Upravnog odbora Akademije za politički razvoj, te  dobitnik ovogodišnje nagrade Hrvatske udruge za odnose s javnošću kao "Komunikator godine".
 
Ivan Vidaković, direktor  Microsofta Hrvatska, dugogodišnju je poslovnu karijeru počeo u IBM-u razvijajući marketing i prodaju na zahtjevnim tržištima zemalja Perzijskog zaljeva. 2001. godine vraća se u Hrvatsku kako bi preuzeo mjesto glavnog direktora IBM-a Hrvatska, te kasnije voditelja poslovne kontrole za središnju i istočnu Europu. Na čelu je Microsofta u Hrvatskoj od 2010. godine. 

Damir Zec, poslovni direktor  IBM Hrvatska, svoje je bogato iskustvo stekao na vodećim pozicijama u IBM-u Hrvatska, te na pozicijama top managera i vlasnika u nizu IT kompanija u Hrvatskoj tijekom posljednjih 20 godina.

Plamenko Barišić,  predsjednik Uprave KING ICT-a, karijeru je započeo u kompaniji  Ericsson Nikola Tesla, sudjelujući u brojnim značajnim  projektima. 2005. godine dolazi u KING ICT, na poziciju direktora prodaje i nabave. Sudjelovao je u nizu domaćih i međunarodnih projekata vezanih uz  sistem integracije, a  2009. postaje predsjednik Uprave KING ICT-a.   


O čemu će razgovarati za okruglim stolom?

 • Što su prioriteti informatizacije javnog odnosno privatnog sektora, koje su razlike u ciljevima i  izvedbi?
 • Ima li javni sektor dovoljno financijskih i kadrovskih mogućnosti?  Je li outsourcing dobar i održiv pravac i mogu li se ICT projekti financirati putem javno-privatnog partnerstva?
 • Kakva je kvaliteta ICT tvrtki u Hrvatskoj, što može biti glavni proizvod naše ICT industrije i koja su tržišta naša perspektiva?
 • Kako "proizvesti" više ICT stručnjaka za 900.000 radnih mjesta koliko ih predviđa Digitalna agenda  2020? Može li ICT obrazovanje biti izvozni proizvod?
 • Kakva je budućnost ICT sektora koji je označen kao jedna od četiri strateške industrije i koje bi poticajne mjere donijele najviše koristi?


DOTAKNITE, ISPROBAJTE, DOŽIVITE, OSJETITE ...

U našoj uvijek atraktivnoj DEMO sobi  predstavljamo najnovija rješenja iz portfolija KING ICT-a.

 • Rješenje za osobnu evidenciju zdravlja
 • Dokumenti mogu biti u savršenom redu - Document Management System
 • Integrirana telekomunikacijska i mrežna rješenja
 • CRM rješenja u službi prodaje
 • Planiranje i praćenje prodaje kroz jedinstven sustav
 • KING Service Lifecycle – efikasna podrška korisnicima
 • Rješenja temeljena na satelitskim tehnologijama
 • Napredni koncepti mrežnog video nadzora i video analitike

Dobrodošli jer to je - Dan otvorenih integracija KING ICT-a.


Sve informacije o konferenciji možete pronaći na www.king-ict.hr/konferencija