Novosti

KING ICT izgradio suvremeni podatkovni centar VSTV BiH


KING ICT je za Visoko sudstvo i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) uz podršku partnera Europske Unije i Vlade Švedske, izgradio novi centar za obradu i pohranu podataka pravosudnog informacijskog sustava u Bosni i Hercegovini. 

Projekt izgradnje novog centra za obradu i pohranu podataka pravosuđa BiH predstavlja važan korak za osiguravanje dugoročne održivosti i sigurnosti pravosudnog informacijskog sustava u skladu s međunarodnim standardima i najboljim europskim praksama.

Podatkovni centar izgrađen je i opremljen odgovarajućim mjerama zaštite u slučaju nepredviđenih događanja. Osiguravat će kontinuirano funkcioniranje pravosudnog informacijskog sustava i ključnih sustava koji se svakodnevno koriste u pravosuđu kao što je upravljanje predmetima (CMS/TCMS).

Povodom završetka izgradnje novog podatkovnog centra, potpredsjednica VSTV-a BiH Ružica Jukić je izjavila: 'Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH, realizacijom ovog važnog projekta, nastavlja držati lidersku poziciju u informatizaciji pravosuđa u regiji kao i konkurentnu poziciju na međunarodnom nivou. Zadovoljstvo nam je što smo podatkovni centar izgradili u skladu s najvišim međunarodnim standardima informacijske sigurnosti. Naš elektronski sistem, kao kralježnica funkcioniranja pravosuđa u našoj zemlji ima osiguranu maksimalnu zaštitu i sigurnost u skladu sa svjetski priznatim standardima te u svakom trenutku možemo osigurati funkcionalan i neometan rad pravosudnih institucija.'

'Zadovoljstvo nam je biti dio ovako značajnog projekta, ponosni smo na naš doprinos u izgradnji ovog važnog objekta. U okviru izgradnje podatkovnog centra za Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće, implementirali smo modularno rješenje, po principu „ključ u ruke“, prema najvišim tehnološkim i sigurnosnim standardima.

S ovom investicijom, kroz osiguravanje povjerljivosti, dostupnosti i integriteta podataka, sigurnost pravosudnog informacijskog sustava i kompletnog poslovanja pravosudnih institucija bit će na višoj razini. Iskreno se nadam da će se mnoge institucije u BiH voditi ovim pozitivnim primjerom.' zaključio je Adis Pobrić, direktor KING ICT u Bosni i Hercegovini. 

Priopćenje Visokog sudstva i tužiteljskog vijeća BiH o izgradnji podatkovnog centra možete pronaći na službenoj internetskoj stranici.