Novosti

KING ICT na 10. Advanced Technology Days konferenciji


Deseta po redu konferencija Advanced Technology Days održana je 12. i 13. studenog 2014. u Cinestaru, Arena Centar Zagreb. Predavanja na konferenciji bila su usmjerena na inovacije iz područja računalstva u cloud-u, razvoja mobilnih rješenja, modernih baza podataka i napredne analitike.

KING ICT je sudjelovao na konferenciji s predavanjem svog stručnjaka Josipa Nadiha. U predavanju "Power Query i 'M' jezik - ETL nadohvat ruke?" na  primjerima su pojašnjene mogućnosti Power Query-a u kombinaciji s "M" jezikom.

ETL (Extract-Transform-Load) je kompleksna disciplina dohvata, transformacije i punjenja transformiranih podataka koja je rezervirana za specijalizirane alate i eksperte koji se bave integracijom podataka. Pojavom Power Query dodatka za Excel, neke ETL funkcionalnosti čine se nadohvat ruke širem krugu korisnika.

Predavanje je bilo namijenjeno podatkovnim analitičarima i ostalim naprednim korisnicima Excela koji se u svakodnevnom radu bave manipulacijom podataka iz različitih izvora radi potrebe izvještavanja.