Novosti

KING ICT na VMware 2019 konferenciji


Na ovogodišnjoj konferenciji VMwarea govorilo se o modernizaciji podatkovnih centara, jačanju digitalnog radnog prostora, inovacijama, budućnosti aplikacija i tržištu te mnogim drugim temama koje uključuju tehnologiju u cloudu, što je ujedno bila glavna tema konferencije.

KING ICT je, kao jedan od najboljih VMware partnera, sudjelovao na konferenciji s predavanjem Jerka Vuletića koji je održao prezentaciju na temu „Agencija u oblacima“. Jerko je objasnio kako transformirati klasičnu, on-prem okolinu u hiper-konvergentni IT sustav koji se temelji na privatnom oblaku s VMware vCloud Suiteom.

Proces transformacije predstavio je na primjeru Agencije za plaćanja u poljoprivredi (APPRRR). Radi se o aktualnom projektu na kojem trenutno rade Kingovi stručnjaci. Kroz predavanje je istaknuo ciljeve i ideje kojima su se vodili tijekom transformacije agencijskog podatkovnog centra, a naglasio je i brojne prednosti koje je ovaj projekt pružio Agenciji kao što su pojednostavljenje upravljanja, niži troškovi i veća agilnost.

Iz WMwarea poručuju kako digitalni poslovni modeli, osim što mijenjaju industriju, igraju važnu ulogu u stvaranju diferencijacije u poslovanju i inovacijama, zbog čega je važno da se putem ovakvih događaja okupe stručnjaci i razmijene znanja.