Novosti

KING ICT razvio programski paket e.Javna nabava


Stručnjaci KING ICT-a razvili su programski paket za kontrolirano provođenje postupka javne nabave roba, rada ili usluga; e.Javna nabava.
Programski paket  je u potpunosti usklađen sa Zakonom o javnoj nabavi, a  omogućuje praćenje procesa javne nabave od pokretanja postupka do ugovaranja.

Novi Zakon o javnoj nabavi, koji stupa na snagu 1. siječnja slijedeće godine, nastoji pojednostaviti proces javne nabave te pravno i ekonomski zaštiti ponuditelje i naručitelje. KING-ovim programskim paketom omogućeno je kontrolirano provođenje postupka nabave, a informatizacijom cijelog poslovnog procesa dolazi se do niza prednosti.

Samo neke od njih su: smanjenje broja ljudskih pogrešaka, budući je cijeli proces automatiziran kroz aplikaciju; mogućnost gubitka dokumenata svedena je na minimum, sve se pohranjuje kroz aplikaciju; cijeli postupak je nadgledan, daje uvid menadžmentu da u svakom trenutku zna u kojoj je fazi postupak nabave, lako generiranje izvještaja, aplikacija omogućava  uvid u svaku fazu postupka i najvažnije u potpunosti je omogućena transparentnost procesa s obzirom da su objave natječaja na službenim web stranicama tvrtke automatizirane.

Cijeli postupak javne nabave provodi se kroz gotovu aplikaciju te djelatnici ne moraju dodatno trošiti vrijeme na administriranje. Paket rješenje e.Javna nabava namijenjen je tvrtkama, financijskim institucijama te svima koji provode proces javne nabave, a uštede s aplikacijom su nemjerljive. R

ješenje je primjenjivo u svim poslovnim vertikalama kako kod velikih sustava tako i kod malih poslovnih korisnika. Aplikacija je u potpunosti razvijena u KING ICT-u i djelo je domaće pameti i stručnosti, a prilagodljiva je jezično i za druge zemlje, kod kojih je Zakon o javnoj nabavi usklađen s propisima EU.