Novosti

KING ICT ugovorio značajan posao u Makedoniji


Konzorcij u kojem su tvrtke KING ICT Skoplje, KING ICT Zagreb i Aktivis pobijedio je na javnom natječaju i sklopio ugovor s makedonskim Ministarstvom informatičkog društva i administracije za nadogradnju, SW održavanje i podršku Sustavu za upravljanje dokumentima. 

Projekt vodi Ministarstvo informatičkog društva i administracije, no rješenje će koristiti dvadesetak državnih institucija, ministarstava i agencija, odnosno oko 10.000 korisnika. Ugovor je potpisan 4.9.2012. godine, njegova je vrijednost 179.1 milijuna MKD, odnosno 2.9 milijuna eura. Ugovor je potpisan na 4 godine. 

Ovo je KING-ov prvi projekt održavanja sustava za upravljanje dokumentima u Makedoniji, a u razvoju projekta koristi know-how stečen na velikim projektima u Hrvatskoj. Stručnjaci konzorcija će nadograditi i poboljšati sustav te bitno povećati njegovu iskorištenost. 

Elektronsko upravljanje dokumentima 

Institucije državne uprave će automatizirati i modernizirati svoje radne procese, primjenjujući informatičke i komunikacijske tehnologije. Cilj je da prerastu u efikasne i transparentne institucije. Više neće biti zaboravljenih predmeta u ladicama, jer će se kretanje dokumenata nadzirati elektronski. U svakom trenutku, ministar ili druga odgovorna osoba moći će sa svog računala pratiti kako se rješavaju predmeti, tko radi na predmetu i jesu li propušteni rokovi, a to će se svakako odraziti na kvalitetu i brzinu rješavanja predmeta. 

Tehničko rješenje 

Postojeći DMS sustav (Document Management System) koji radi na EMC Documentumu podiže se na EMC Documentum xCelerated Composition Platform (xCP). 

To će poboljšati automatizaciju i upravljanje poslovnim procesima koji uključuju ljude, informacije i sustave. Također, biti će omogućeno novo sučelje preko EMC Documentum Taskspacea koje adresira produktivnost i agilnost korisnika, pružajući konfigurabilno korisničko sučelje koje povezuje proces, sadržaj i nadzor.