Novosti

Robotičari CroTwins na natjecanju iz robotike u Japanu


Jako smo ponosni što smo dio priče mladih i uspješnih robotičara Ivana i Lucije Janjić iz Osnovne škole Zrinski u Nuštru koji će sudjelovati na Svjetskom natjecaju Robo Cup Junior u Japanu. 

Riječ je o međunarodnom natjecanju iz robotike u trajanju od 27. do 30. srpnja za koji se mladi robotičari pripremaju punom parom. Ivan i Lucija se natječu u kategoriji Co Space Rescue Primary gdje će putem virtualnog robota pronaći način kako spasiti žrtve na teško dostupnim mjestima.

Naši junaci su uistinu vrijedni. Ivan je bio državni prvak u programiranju u informatici i pozvan je na Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu, a Lucija je osvojila brojne nagrade u kampovima za robotiku. Sudjelovala je na natjecanjima u Sloveniji i Mariboru gdje je osvojila treće mjesto. 

S velikim zadovoljstvom možemo reći kako je KING ICT jedan od sponzora japanske avanture Lucije i Ivana. Želja nam je poticati mlade i talentirane ljude kako bismo potaknuli njihovo daljnje razvijanje i usmjeravanje prema onome što vole. Lucija i Ivane, sretno na natjecanju!