Novosti

Na CEESCA konferenciji predstavljamo projekt implementiran u HŽ Putničkom prijevozu


Od 12. do 14. rujna u Dubrovniku  će se održati 20. CEESCA konferencija.

Organizator konferencije je istoimena udruga Central Eastern European Smart Card Association, koja okuplja vodeće predstavnike iz bankarskog i financijskog sektora, predstavnike mobilnih operatora, trgovaca, kartičnih kuća, predstavnike iz sektora transporta, iz državnog sektora i sve zainteresirane pripadnike tzv. Smart industrije u središnjoj i istočnoj Europi.

KING ICT će na konferenciji, zajedno s naručiteljem, tvrtkom HŽ Putnički prijevoz, predstaviti projekt implementacije novog sustava prodaje karata. Osim na blagajnama, projekt je omogućio prodaju putničkih karata putem modernih kanala - online prodaju putem internetskog portala HŽ Putnički prijevoz te pomoću pametnog telefona. Također će biti predstavljen i kanal prodaje karata na bezgotovinskim automatima, gdje se prijevozne karte kupuju koristeći kartični način plaćanja.

Zanimljivost ovog projekta i glavni razlog zašto je odabran za predstavljanje na CEESCA konferenciji je u tome što će HŽ Putnički modernizacijom kanala prodaje karata sve postojeće kartonske iskaznice (mjesečne, višemjesečne i godišnje) zamijeniti sa smart karticama.

Predavanje će održati Tomislav Šabić, direktor prodaje i marketinga tvrtke HŽ Putnički prijevoz i Oliver Smolčić, voditelj razvoja poslovanja u KING ICT-u, a na njemu će detaljnije biti predstavljeno rješenje s tehničkog aspekta, kao i poslovne pogodnosti koje donosi novi sustav.


Više o konferenciji na stranicama CEESCA udruge.