Novosti

Nagrađena kampanja o zajedničkoj poljoprivrednoj politici EU koju su proveli KING ICT i partneri


Tvrtka KING ICT, Ekotoxa i Sinergise proveli su projekt tehničke pomoći IPA 2007 „Jačanje kapaciteta Agencije za plaćanja“ kojega je financirala Europska unija. U okviru projekta provedena je i informativna kampanja za poljoprivrednike o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici, koja je osvojila drugo mjesto Europske komisije u kategoriji komuniciranje s javnošću -  CAP Communication Awards (Nagrade za komunikaciju o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici), u konkurenciji od 118 projekata. 
Informativna  kampanja „Europska budućnost hrvatskog poljoprivrednika“ je tijekom 2012. i 2013. godine informirala hrvatske poljoprivrednike o zajedničkoj europskoj poljoprivrednoj politici koja u ukupnom godišnjem proračunu EU zauzima više od 40 posto. Kampanja je bila vrlo informativna i zahvatila je široku publiku, koristeći se lecima, brošurama, plakatima, televizijskim spotovima i dokumentarnim filmom.
Uz realizaciju kampanje, u okviru cjelokupnog projekta KING ICT je u suradnji s hrvatskim i inozemnim partnerima implementirao sustav za dodjelu, praćenje i kontrolu plaćanja poljoprivrednicima te proveo edukaciju više od 600 zaposlenika Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za korištenje sustava. Također, više od 800 poljoprivrednika educirano je o tzv. uvjetima višestruke sukladnosti.
Korisni linkovi:
http://www.apprrr.hr/hrvatska-informativna-kampanja-proglasena-drugom-najboljom-u-eu-730.aspx
http://ec.europa.eu/agriculture/cap-communication-network/awards/index_en.htm