Novosti

Vrijeme je za nešto sasvim novo. KING ICT organizira svoj prvi 24-satni hackathon!

Organiziramo hackathon - Change Code


Veliki uspjeh softverske konferencije Change, potaknuo je KING ICT na nešto sasvim novo. Organiziramo Change Code – naš prvi hackathon koji će se održati u subotu 21. travnja 2018. u sjedištu KING ICT-a.

Zašto baš hackathon? Cilj nam je poticati mlade i kreativne studente na razmišljanje izvan zadanih okvira, želimo ih izazvati na što brže i kreativnije rješavanje zadanih izazova. Zato je KING-ov tim iz Sektora softverskih rješenja osmislio zadatak koji će i najbritkijima predstavljati pravi izazov.

Osim dobre 24-satne zabave i prilike za učenje, KING ICT osigurao je i bogate novčane nagrade pa će tako pobjednički tim osvojiti 20 000 kuna, drugoplasirani 10 000 kuna, a trećeplasirani 5000 kuna.

Uspješni tim čine pojedinci koji se međusobno potiču, uvažavaju međusobne različitosti i zajedničkim snagama rade na rješenju. Inicijatori Change Codea su mlade snage KING ICT-a Danka Patafta i Dragutin Dumić, inače bivši sudionik brojnih hackathona. 

'Hackathon je više od natjecanja! Nevjerojatan je osjećaj kad zaključiš što unutar tima u 24 sata možeš uistinu napraviti. Uz to, hackathon je idealna prilika za naučiti dosta toga zahvaljujući mentorima, ali i kolegama' izjavio je Dragutin potičući sve zainteresirane kandidate da se prijave na nadolazeći Change Code. 

Change Code će pridonijeti jačanju suradnje KING ICT-a s obrazovnim institucijama, u prvom redu sveučilištima i veleučilištima. Jedan od osnovnih ciljeva natjecanja je približiti studentima rad na kompleksnim softverskim projektima u agilnim timovima. 

Svi zainteresirani kandidati mogu se prijaviti putem službene Change Code stranice. Požurite, jer su prijave otvorene do 26. siječnja 2018. Timovi se sastoje od četiri natjecatelja, a svaki prijavljeni tim treba riješiti pristupni zadatak koji će biti objavljen 1. veljače 2018. Odabrane timove objavit ćemo 1. ožujka 2018. 

Ekipa Change Code hackathona vas čeka! Sve informacije o Change Codeu pratite na web stranici, Facebooku, Twitteru KING ICT-a i Change Codea.