ICT rješenja

DJELATNICI - Upravljanje i razvoj ljudskih potencijala

Pametna iskaznica

Jedna kartica za sve!

Strateška smjernica modernih organizacija je uvođenje jedinstvene pametne iskaznice kao osnovnog sredstva dokazivanja prava pristupa podacima, aplikacijama i fizičkim resursima.

Prednosti

Kontrola pristupa – korisnicima pametne iskaznice se u skladu s njihovim radnim ulogama i funkcijama osigurava pristup prostorima unutar organizacije.
Evidencija prisustva – pametna iskaznica je pronašla veliku primjenu u području obrazovanja kao dokaz prisustva na predavanjima, a u tvrtkama kao dokaz prisustva na poslu.
Veća sigurnost - korisnici pristupaju svojim podacima i aplikacijama koristeći nešto što imaju (pametnu iskaznicu) i nešto što znaju (PIN).

Tehnologija

Upravljanje pristupom organizacijskim resursima putem pametnih iskaznica uključuje nekoliko sustava. To su sustavi koji definiraju pametnu iskaznicu odnosno dodjeljuju joj digitalni identitet i certifikat te upravljaju njenim životnim ciklusom.
Pametna iskaznica ima svoju punu funkcionalnost tek kada je povezana sa sustavom kontrole pristupa, videonadzornim sustavom, sustavom za evidencije radnog vremena te sustavom za upravljanje ljudskim resursima.

Ostala rješenja iz trenutne grupe