Novosti

Podržali smo natjecanje AI BattleGround


Noć bez sna provelo je 12 studentskih timova sudjelujući u natjecanju AIBG (Artificial Intelligence BattleGround). KING ICT podržao je ovo zanimljivo i dinamično natjecanje kao zlatni partner.

Studentsko programersko natjecanje u kojem timovi studenata dizajniraju umjetne inteligencije koje se međusobno suočavaju održano je 11. i 12. prosinca 2016. u Centru za inovacije HUB 385 u Zagrebu. Natjecanje je organizirala studentska udruga BEST Zagreb (Board of European Students of Technology – Bratstvo europskih studenata tehnologije).

Studenti PMF-a i FER-a, podijeljeni u 12 timova, dobili su zadatak da u 20 sati programiraju video igricu na temu svemira. Nakon neprospavane noći najbolje ideje i timove došlo je vidjeti 12 predstavnika IT tvrtki, među kojima i predstavnici KING ICT-a.

Predstavnici KING ICT-a sudjelovali su u događanju na više različitih načina. Nives Bučić, voditeljica .Net odjela održala je prezentaciju „Naša tvornica softvera“, u kojoj je objasnila što i kako se radi u Sektoru softverskih rješenja KING ICT-a, te u službenom dijelu proglašenja pobjednika dodijelila nagradu trećeplasiranoj ekipi. Neslužbeni, neformalan dio natjecanja bio je prilika za razgovor između predstavnika KING ICT-a i studenata.

Više o natjecanju na stranicama udruge BEST.

Partnerstvo s udrugom BEST Zagreb

Organizator natjecanja AI BattleGround, udruga BEST Zagreb, je volonterska i neprofitna studentska udruga koja djeluje već 17 godina. Danas je prisutna na gotovo svim tehničkim i tehnološkim fakultetima Zagrebačkog Sveučilista, a zahvaljujući svojoj proaktivnosti udruga je u Europi stekla status jedne od najjačih i najaktivnijih lokalnih BEST grupa.

Kao zlatni partner udruge BEST Zagreb, KING ICT će u sljedećem jednogodišnjem periodu moći sudjelovati kroz prezentaciju tvrtke i kontakt sa studentima, potencijalnim zaposlenicima u svim aktivnostima koje ova studentska udruga organizira (seminarima, inženjerskim i programskim natjecanjima na lokalnoj i međunarodnoj razini).

Godišnja suradnja također omogućava suradnju na projektima KING ICT-a koji uključuju promoviranje tvrtke među studentima te promociju na svim tehničkim fakultetima Sveučilišta u Zagrebu, u Studentskom centru i u studentskim domovima.

Radujemo se suradnji, stvaranju novih kontakata i otvaranju novih mogućnosti kako za KING ICT tako i za studente.