Novosti

Studenti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu svoje su fakultetske obveze zamijenili nizom predavanja u KING ICT-u gdje su imali priliku saznati sve o našim projektima i poslovanju.

Posjet studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu


U petak 24. studenog ugostili smo studente diplomskog studija Menadžerska informatika s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Studenti su svoje fakultetske obveze zamijenili nizom predavanja u KING ICT-u gdje su imali priliku saznati sve o našim projektima, načinu poslovanja i kako je među ostalim raditi u KING ICT-u

Druženje je započelo s predstavljanjem našeg poslovanja, misije i vizije zahvaljujući uvodnom predavanju Voditelja odjela analize, dokumentiranja i testiranja Ivana Bošnjaka. Ivan je studente detaljnije upoznao s poslovanjem Sektora softverskih rješenja, kulturom sektora, fleksibilnim radnim vremenom koje nudi i projektima na kojima sektor radi.

Uz sve to, studenti su od djelatnika iz prve ruke dobili informacije o ulogama koje sudjeluju na projektima razvoja softvera; tko je to scrum master, koja je funkcija voditelja projekta te koji su izazovi s kojima se svakodnevno susreću poslovni analitičar, product owner, razvojni programer, administrator baza podataka te specijalist za testiranje. Ipak, najdinamičnijim dijelom pokazao se speed dating koji je održan na kraju samog druženja.

Naši posjetitelji imali su priliku družiti se s KING-ovim voditeljima i zaposlenicima s ciljem boljeg međusobnog upoznavanja i povezivanja. Dobra atmosfera, ugodni razgovori i izvrsno raspoloženje pravi su dokaz uspješnosti ove forme druženja.

„Studentima i profesorima diplomskog studija Menadžerska informatika s Ekonomskog fakulteta Zagreb bilo je iznimno zanimljivo upoznati se s iskustvima provedbe IT projekata i metodama koje KING ICT koristi u svome radu. Studenti su osobito korisnim ocijenili mogućnost razgovora s različitim stručnjacima (‘speed dating’), a primijetili su i vrlo specifičnu i uspješnu organizacijsku kulturu. Zahvaljujemo se zaposlenicima KING ICT-a na gostoprimstvu i korisnom i odlično organiziranom događaju, uz nadu za daljnjom suradnjom.“ Izjavio je profesor Mario Spremić.

Za kraj, zahvalili bismo se studentima Ekonomskog fakulteta što su nam se pridružili u KING ICT-u i radujemo se nekim budućim susretima. Više o druženju pronađite u galeriji.