Novosti

KING ICT nastavlja s jačanjem suradnje s obrazovnim institucijama

Posjet učenika Elektrotehničke škole u Zagrebu


U duhu intenzivnije suradnje s obrazovnim institucijama, KING ICT su posjetili učenici 2c Elektrotehničke škole u Zagrebu smjer tehničari računarstva.

Turneja je započela u prostorima MSAN-ove tvornice u Rugvici gdje se učenici iz prve ruke imali priliku saznati kako izgleda proizvodni pogon za HD i UHD Vivax televizore, pametne telefone i MSGW računala. Otkrili su kako se provjerava kvaliteta opreme i testira softver, a neki su se okušali i u radu na proizvodnim trakama.

SVE O PROJEKTIMA KING ICT-a

O kompanijama MSAN Grupacije, posebice o KING ICT-u, učenici su doznali iz prve ruke zahvaljujući Sendiju Radiću, članu Uprave KING ICT-a, koji im je dočarao što KING ICT radi, koja je uloga, misija i vizija sistem integratora u društvu i na tržištu rada.  Kako bi se detaljnije upoznali s radom kompanije, predavanju se pridružio Specijalist za podršku Franjo Bubalo koji je učenike upoznao s procesima Odjela za podršku.

Uz razgledavanje, dočekalo ih je jedno iznenađenje - natjecanje 'Složi svoj PC' u kojem su sudjelovali učenici Sandi Melkić, Karner Koružnjak i Mateo Budinšćak. Zahvaljujući najbržoj izvedbi, pobjedu je odnio učenik Mateo Budinšćak i tako osvojio KING-ovu majicu. Veliki interes izazvale su i pametne ploče koje zamjenjuju klasične ploče u sklopu projekta e-škola na kojima su učenici pokazali zavidne kako slikarske, tako i matematičke vještine.

O Sektoru tehničke zaštite i pasive najbolje zna direktor istoimenog sektora, Matija Mandić koji je prezentirao projekt Videonadzora u Zagrebu. Kroz dinamičnu prezentaciju učenici su doznali kako je uz pomoć KING-ovih rješenja Zagreb uveo reda u promet u mirovanju, posljedično pridonio kvalitetnijoj protočnosti prometa te u velikoj mjeri utjecao na bolju situacijsku prevenciju kriminaliteta.

MALA ŠKOLA PROGRAMIRANJA

U Sektoru softverskih rješenja uz pomoć i vodstvo voditelja Java tima Aleksandera Radovana, učenici Mario Vujnović, Karlo Mahović i Tin Perlić su se okušali u kodiranju, točnije u JavaFX tehnologiji za iscrtavanje grafičkog sučelja. Na temelju Aleksandrovih savjeta imali su priliku saznati i proširiti svoje znanje o dodavanju grafičkog sučelja, proširivanju postojećeg jednostavnog programa i definiranju poslovne logike. Učenici su programirani sustav za zbrajanje i množenje testirali i koristili. Zahvaljujući maloj Java školi, učenici su imali priliku naučiti i poneki trik iz programiranja što će im zasigurno pomoći u daljnjem obrazovanju.

JAČANJE SURADNJE

'Od srca se zahvaljujemo cijelom timu tvrtke KING ICT na prekrasnoj prezentaciji te što su nam omogućili da spojimo praksu i teoriju na vrlo zanimljiv način. Učenici su na ovaj način uvidjeli kako sve što uče u školi ima praktičnu primjenu te su dobili dodatnu motivaciju zašto se isplati učiti. Nadamo se da će u skorijoj budućnosti učenici imati stručne prakse u tvrtkama kao što je KING ICT te da će se na ovaj način strukovne škole približiti realnom sektoru. Ovo je bio jedan mali iskorak prema još boljoj Hrvatskoj' izjavio je povodom posjeta profesor i razrednik 2c Vatroslav Zuppa Bakša.

Za kraj možemo reći da nam je izuzetno drago što smo imali priliku ugostiti učenike 2c koji su s velikim interesom i zanimanjem pratili prezentacije i sudjelovali na natjecanjima. Njihov posjet još jedan je pokazatelj namjere KING ICT-a i MSAN grupe.