ICT rješenja

POSLOVNI PROCESI - Informatizacijom poslovnih aktivnosti do izvrsnosti
Download PDF

Rješenja temeljena na satelitskim tehnologijama

Korištenjem satelitskih tehnologija do pouzdanih podataka i boljih poslovnih rezultata

Svima kojima su snimke Zemlje potrebne u svakodnevnom poslovanju, KING ICT nudi visoko kvalitetno i suvremeno rješenje, koje omogućuje jednostavan dostup velikoj količini prostornih podataka, efikasno praćenje te interpretaciju bitnih promjena.

Prednosti

Prednost korištenja satelitskih tehnologija za prikupljanje prostornih podataka je dostupnost podataka u izuzetno kratkom roku te praćenje promjena na velikom području.
Brz odaziv, pokrivanje velike površine i pružanje prostornih informacija s bilo kojeg mjesta u svijetu, kao glavne karakteristike satelitskih tehnologija, omogućuju također visoku efikasnost u području upravljanja kriznim situacijama. 

Prilagodljivost sadržaja različitim uporabama, stalan razvoj i otkrivanje novih primjena, brzo ažuriranje, održavanje i provjera samo su neki od razloga zašto se prostorni podaci prikupljeni satelitskim tehnologijama koriste diljem svijeta kao izvor za digitalni ortofoto, topografske karte, digitalni model reljefa i podloge u GIS sustavima.

Tehnologija

KING ICT nudi rješenja u partnerstvu s tvrtkom Airbus Defence and Space, vodećom tvrtkom u segmentu primjene satelitskih tehnologija.
Ovim partnerstvom KING ICT-u je omogućen pristup postojećoj bazi prostornih podataka, a isto tako i prikupljanje i snimanje novih prostornih podataka za ciljano područje, kao i nuđenje postojećih i razvoj novih rješenja temeljnih na satelitskim tehnologijama.

KING ICT implementira sljedeća rješenja bazirana na satelitskim tehnologijama: 
  • Rješenje za očuvanje prirode i upravljanje rizikom od prirodnih katastrofa
  • Rješenje za nadzor granica i nacionalnu sigurnosti
  • Rješenje za reguliranje i nadzor gradnje
  • Rješenja u poljoprivredi