Novosti

Softver za poljoprivrednike u Federaciji BiH


KING ICT implementirao je rješenje namijenjeno poljoprivrednicima u Federaciji BiH za Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, kao nosioca projekta.

Softver za obradu novčanih poticaja u poljoprivredi i Internet Farmer portal predstavljeni su javnosti na konferenciji održanoj 27. listopada u Sarajevu.

Cilj implementacije rješenja bio je osiguravanje transparentnosti, učinkovitosti i brzine prilikom obrade poticaja u poljoprivredi.

Provedena je informatizacija svih procesa obrade poticaja u kojem sudjeluju Federalno ministarstvo, resorna kantonalna ministarstva i 79 općina.

U planu je također integriranje novog sustava s već postojećim sustavima Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a prvenstveno s registrom poljoprivrednih gospodarstava i klijenata, u kojem je do sada registrirano više od 60 tisuća korisnika.

Prema riječima Ministra Šemsudina Dedića – novi sustav riješit će više od 80 posto postojećih problema koji su se do sada pojavljivali u provođenju procedura obrade novčanih poticaja u poljoprivredi.

Osnovna pogodnost implementiranog softverskog rješenja je veća mogućnost kontrole i nadzora nad korištenjem poticajnih sredstava, dok Internet portal Farmer omogućava poljoprivrednicima da saznaju koji je trenutni status njihovih zahtjeva za poticaje.

KING ICT-u ovo nije prvo realizirano softversko rješenje te namjene. 2012. godine za Agenciju za plaćanja u poljoprivredi RH razvili smo i implementirali IAKS - Integrirani administrativni i kontrolni sustav, kojim zemlje članice EU osiguravaju provođenje Zajedničke poljoprivredne politike.

Više informacija potražite na službenim stranicama Ministarstva.