Novosti

Sporazum o suradnji s tvrtkom Astrium


KING ICT je potpisao ugovor o suradnji s tvrtkom Astrium, vodećom tvrtkom u segmentu primjene satelitskih tehnologija. Ugovor o ekskluzivnoj suradnji potpisan je za područje Hrvatske, a potpisivanjem ugovora, stručnjacima KING ICT-a omogućen je pristup postojećoj bazi prostornih podataka, a isto tako i prikupljanje i snimanje novih prostornih podataka za ciljano područje.

Ovim partnerskim ugovorom KING ICT je napravio korak dalje prema unapređenju i razvoju usluga upravljanja prostornim podacima. Svima kojima su snimke Zemlje potrebne u svakodnevnom poslovanju, KING ICT sada nudi još kvalitetnije i suvremenije rješenje, koje omogućuje jednostavan dostup velikoj količini prostornih podataka, efikasno praćenje te interpretaciju promjena bitnih za poslovanje, od praćenja promjena u prirodnom okolišu, primjerice površine šuma i voda, do praćenja prostornih podataka vezanih uz urbana područja.

U Hrvatskoj su se do sada najčešće koristile avionske snimke iz zraka, koje su davale uvid u stanje snimljenog područja u trenutku kad je snimka nastala i pomoću kojih nije bilo moguće pratiti aktualne promjene. Za razliku od njih, najveća prednost korištenja satelitskih tehnologija za prikupljanje prostornih podataka je dostupnost u izuzetno kratkom roku te praćenje promjena na velikom području, praktično u stvarnom vremenu. To može biti od iznimne važnosti prilikom, primjerice pri otkrivanju požara, pravovremenom reagiranju na posljedice prirodnih katastrofa, otkrivanju nedozvoljenih aktivnosti na zaštićenim područjima i slično. 

Svojim korisnicima KING ICT jamči potpunu podršku u implementaciji rješenja, edukaciju za korištenje i održavanje sustava. 

Izjava Plamenka Barišića, predsjednika Uprave KING ICT-a:

„KING ICT je sistem integrator usmjeren na visoko tehnološka rješenja. Stoga suradnju s tvrtkom Astrium vidimo kao izvrsnu nadopunu postojećeg porftolija u upravljanju prostornim podacima. Kroz implementaciju rješenja koja se temelje na prostornim podacima prikupljenim primjenom satelitskih tehnologija te kvalitetnu podršku, KING ICT će moći ponuditi svojim korisnicima dodanu vrijednost te know-how specifičan za sve tržišne vertikale. S ovako jakim partnerom u području satelitskih tehnologija naše je poslovanje dobilo novu dimenziju.“

O tvrtki Astrium Services

Tvrtka Astrium GEO Information Services je lider na geo-prostornom informacijskom tržištu. Tvrtka zapošljava više od 18000 djelatnika i posluje u 100 država. Dio je EADS grupacije (Airbus, Eurocopter, Astrium i Cassidian) – globalnog lidera u zrakoplovstvu, obrani i povezanim uslugama. Astrium je jedinstveni “one-stop-shop” u svijetu satelitskih usluga na tržištu.