Novosti

Nastavljamo s povezivanjem KING-a i obrazovnih institucija. Ugostili smo studente sa Studija poslovne informatike u Osijeku.

Studenti Poslovne Informatike posjetili KING ICT


U četvrtak 25. svibnja ugostili smo studente Poslovne informatike s Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Uobičajeni dan na fakultetu studenti su zamijenili predavanjima u KING-u gdje su imali priliku upoznati kako uistinu izgleda poslovanje jedne IT kompanije te sve ono naučeno u teoriji na fakultetu mogli vidjeti primijenjeno u praksi. 

Uz uvodnu riječ člana Uprave KING ICT-a Sendija Radića koji je naše posjetitelje upoznao KING-ovim poslovanjem i misijom, studenti su kroz predavanje Voditelja odjela analize, dokumentiranja i testiranja Ivana Bošnjaka imali priliku detaljnije upoznati Sektor softverskih rješenja, a potom su nešto više, kroz prezentaciju Agile Coacha Krešimira Kondže, saznali o agilnom razvoju softvera i primjeni scruma u KING-u. 

Uz sve to, stekli su znanje o ulogama koje sudjeluju na projektima razvoja softvera; tko je to scrum master, koja je funkcija voditelja projekta te koji su izazovi s kojima se svakodnevno susreću poslovni analitičar, product owner, razvojni programer, administrator baza podataka te specijalist za testiranje. 

Posebno zanimanje studenata izazvale su prezentacije projekata eDozvola, elektronske naplate tramvajskih karata za ZET i sustava za online kupovinu karata za Hrvatske željeznice. 

Oduševljenje novom suradnjom nije skrivao ni profesor Josip Mesarić, voditelj studentske posjete KING-u: 'Zadovoljstvo mi je što smo započeli suradnju s jednom velikom IT kućom kao što je KING ICT. Hvala vam na svemu! Posebno mi je drago što među kingovcima vidim i neke svoje studente koji su ovu suradnju i pokrenuli.'

Za kraj možemo reći da nam je drago zbog uspostavljanja suradnje s još jednom obrazovnom institucijom.  Vjerujemo da je ovo tek početak jedne uspješne priče koja je pravi primjer povezivanja obrazovnog sustava s tržištem rada.