Novosti

Sudjelovali smo na konferenciji Hrvatska 2020


U Zagrebu se održala međunarodna konferencija hrvatske industrije privatne sigurnosti "Hrvatska 2020 - 1# EU". Konferencija u organizaciji Hrvatskog ceha zaštitara–strukovne zaštitarske komore okuplja domaće i inozemne stučnjake iz područja sigurnosti te omogućuje umrežavanje pružatelja usluga s korisnicima usluga iz industrije sigurnosti i zaštite.

Nakon brojnih predavanja, uslijedile su panel diskusije na kojima je sudjelovao i Kingov direktor Sektora tehničke zaštite i pasivnih mrežnih rješenja Matija Mandić.

Mandić je sudjelovao na raspravi „Hrvatska industrija sigurnosti za sigurnu EU“ na kojoj su predstavljena iskustva u radu i rješenja primjenjiva u EU i regiji. Razgovaralo se o potrebnim potporama industriji sigurnosti u njihovom radu od nadležnih državnih tijela te o novom Zakonu o privatnoj zaštiti u Hrvatskoj.

Mandić je moderirao i panel raspravu „Industrija privatne sigurnosti - pogled izvana“. Naglasak je bio na tehnologijama koje su vrlo važne u implementaciji i razvoju sigurnosnih rješenja, a to su komunikacija, kibernetička sigurnost, procesiranje podataka i razvoj sofisticiranog hardvera.