Industrije

Download PDF

Sustav za elektroničko uredsko poslovanje

Digitalizacijom javne uprave do jednostavnijeg poslovanja i pristupačnijih javnih usluga za građane

Javna uprava u prvom redu treba biti pristupačna i u službi građana i poslovnih subjekata. S tim ciljem, Hrvatske vode su implementirale sustav za elektroničko uredsko poslovanjekako bi svojim korisnicima omogućili brži pristup dokumentaciji, povećali produktivnost djelatnika i svoje uredsko poslovanje povezali s vanjskim tijelima i registrima.

Rješenje

U skladu s uvjetima Standardnog projekta elektroničkog uredskog poslovanja (SPEUP), Hrvatske vode su uvele novi sustav za elektroničko uredsko poslovanje uz migraciju svih podataka sa starog sustava. Zadaci novog sustava su digitalizirati sve dokumente koji se zaprimaju u tvrtku, automatizirati podatke s dokumenata i brzo distribuirati krajnjim korisnicima. Rješenje omogućuje jednostavan i brz pristup dokumentaciji, smanjuje mogućnost gubitka dokumenata, povećava produktivnost djelatnika i centralizira nadzor nad procesom uredskog poslovanja uz integraciju s vanjskim tijelima i registrima. 

Tehnologija

Sustav je baziran na aktivManager Document Management System (DMS) platformi, a implementiran je od strane KING ICT u suradnji s tvrtkom Aktivis, članicom grupe specijaliziranom za DMS rješenja. Ova visoko prilagodljiva platforma omogućuje efikasniji razvoj i implementaciju složenih sustava bez ograničavanja budućih proširenja funkcionalnosti ili kapaciteta. Osnova je za out-of-the-box rješenja koja je moguće brzo i ekonomično prilagoditi potrebama korisnika. Zadovoljava potrebe širokog raspona korisnika od entry level do enterprise level rješenja.