Industrije

Download PDF

Sustav za elektronsko vođenje sjednice

Saznajte kako smo digitalizacijom najvišeg zakonodavnog tijela u BiH njegov rad učinili bržim i efikasnijim.

Kako bi tijek parlamentarnih rasprava bio što konkretniji, efikasniji i produktivniji, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine implementirao je sustav za elektronsko vođenje sjednice i tim unaprijedio vođenje sjednice prema poslovniku, pojednostavnio upravljanje dokumentacijom i omogućio bolji statistički uvid u rad delegata.

Rješenje

Sustav omogućuje pregled svih informacija na jednom mjestu, sa svim materijalima s održanih sjednica i rezultatima glasanja. U svakom trenutku moguće je pregledati sjednice iz ranijih saziva od vremena uvođenja ovog sustava. Dodatne prednosti sustava su: jednostavna i efikasna priprema sjednice s radnim materijalima za delegate, upravljanje tijekom sjednice, redoslijedom prijava delegata za izlaganje te brzo, pouzdano i transparentno glasanje. 

Tehnologija

U okviru projekta implementiran je modul za administraciju korisnika i korisničkih prava putem kojeg se konfigurira izgled sale, administriraju posjetitelji i zaposlenici, administrira poslovnik te generiraju izvještaji poput rezultata glasovanja. Rezultati se eksportiraju u PDF formatu. Implementirani modul za vođenje sjednice dostupan je stručnoj službi, režiji, delegatima i presjedavajućima tijekom sjednice. Sustav je integriran s vanjskim konferencijskim sustavom i uslugom e-Pisarnica. U implementaciji je korištena najnovija generacije Boschove audio konferencijske tehnologije.