Industrije

Download PDF

Sustav za prodaju i rezervaciju karata

Intuitivno rješenje koje omogućuje brzu i jednostavnu kupnju karata

Internet kao glavni kanal suvremenog doba omogućuje bržu i jednostavniju prodaju i kupovinu. Na tragu toga, za HŽ Putnički prijevoz razvili smo sustav prodaje i rezervacije karata koji korisnicima omogućuje rezervaciju i kupnju karata putem internetskog portala ili pametnog telefona. Zahvaljujući sustavu, HŽ Putnički prijevoz modernizirao je poslovanje i omogućio brže i jednostavnije korištenje usluga prijevoza. 

Rješenje

Osim internetske kupovine, naše rješenje omogućilo je kupnju karata na bezgotovinskim automatima koristeći kartično plaćanje, a s implementacijom stabilnih terminala smart kartice su zamijenile klasične kartonske iskaznice za mjesečne ili višegodišnje karte. Za HŽ Putnički prijevoz projekt je značio povećanje kvalitete usluge prema krajnjim korisnicima, bolji uvid u poslovanje i sigurno i neprekidno poslovanje. 

Tehnologija

Sustav za prodaju putničkih karata se bazira na pet kanala prodaje: POS Blagajne, mobilni terminali, TVM kartomati, smartphone i konačno web. Provedena je integracija sustava s drugim rješenjima kao što su CRM, SAD ERP sustavi, BI rješenja za analitiku i integraciju s EPA sustavom za međunarodnu prodaju karata. U sustav je implementiran firewall, sustav za sprečavanje ranjivosti (IPS) i sustav za balansiranje mrežnog prometa.