Novosti

Još jedna generacija studenta je pokazala svoj potencijali

Polaznici Akademije predstavili KING Marketplace


Još jedan ciklus KING ICT Akademije priveden je kraju. Kroz jednomjesečni program, druga generacija studenata pokazala je svoje znanje i vještine što je dodatno potvrđeno uručenim diplomama zimske Akademije.

Cilj Akademije je pružanje besplatne edukacije i plaćene prakse, a u ovogodišnjem programu sudjelovalo je šest studenata: developeri Matija Hanžeković, Jure Ivanović i Neven Jakopčić, poslovni analitičar Martin Rudić, tester Stipe Serdarušić te administrator baza podataka Ena Glavač.

U prvom ciklusu Akademije, studenti su prošli edukaciju pohađajući radionice na kojima je sudjelovalo 10 stručnjaka KING ICT-a. Uz predavače, svaki je student imao i svog mentora koji ga je pratio kroz jednomjesečnu praksu. Radeći po Scrum metodologiji, koristili su novostečena znanja kroz sve cikluse razvoja aplikacije: pisanje funkcionalne specifikacije, dizajniranje baze podataka i pisanje SQL upita, razvoja frontend i backend dijelova aplikacije temeljenih na React i Spring boot frameworkovima, build i deploy aplikacije na testni server pa sve do testiranja isporučene verzije.

Studenti su radili na internom projektu 'KING Marketplace', web aplikaciji za oglašavanje i prodaju domaćih artikala zaposlenika unutar tvrtke. U manje od mjesec dana, studenti su razvili aplikaciju koju su na kraju i predstavili. Na prezentaciji su predstavljenje funkcionalnosti prijave korisnika u sustav s različitim korisničkim ulogama, kreiranje novih i pretraživanje postojećih oglasa te komuniciranje kupaca i prodavatelja.

Još jedna generacija studenata je pokazala kako se uz pomoć i suradnju stručnjaka vrlo jednostavno ostvaruje njihov potencijal i kreativnost.

S KING Akademijom idemo dalje, više informacija uskoro!